ELLINGSRUDDAGENE 2024

Så mange inntrykk. Knipset ca 300 bilder – ikke rart de måtte fordøyes og sorteres. Hva som står ut i år? En strålende dag selv om sola ikke skinte – det var det alle de fine menneskene som gjorde. De som kom utenfra, på besøk, og de herværende, fra alle mulige organisasjoner og miljøer og alle naboene i borettslag og sameier rundt oss. Smil, klemmer, gode samtaler, morsomme aktiviteter.

• ÅRETS POP-UP var bydel Alna og OBOS som hadde laget fotoutstilling i et av de tomme lokalene, med noen av innbyggerforslagene for å skape mer liv og aktivitet på senteret. Nora fra bydel Alna og Kent-Olav fra OBOS ble svært inspirert av samtaler med naboene og av å være i et yrende folkeliv denne dagen. Nå gjenstår realisering av forslagene. Siste fase i alnainvolverer.no er å melde seg som frivillig: klikk deg inn på fase 5 og registrer deg, så vil du bli kontaktet. Vi gleder oss over at Kent-Olav fra OBOS Samfunnsarena kommer på styremøte i Ellingsrud velforening allerede 20. juni for å diskutere samarbeid og oppfølging. Dette var en bra kick-off!

• Tidligere år har jeg alltid stått på stand og fått med lite av det som skjer på scenen og ellers. I år var jeg frigjort til å «snakke med folk» – det var veldig hyggelig og gjorde dagen til en langt mer mangfoldig opplevelse. Dagen startet med rigging og «gratulerer med dagen» – slik hilser vi hverandre på Ellingsruddagen. Vi tørrtrente på catwalk og pyntet oss til den – i oppholdsvær. Så kom regnet – akkurat da BU-leder Mari skulle ønske velkommen.

• Ellingsrud musikalteater åpnet showet – travle barn og foreldre skulle videre til Robin Hood-forestilling på Rommen Scene. Makan til kapasiteter! De blir bare flinkere og mer scenevante for hver gang og gir masse stolthet og heiarop fra hele Ellingsrud.

• Catwalken satt som et skudd – og fikk fram modellen i de 10 som deltok, med aldersspredning fra 2 til over 70 og kule outfits. Jeg hadde på arbeidsantrekket vårt – forklær omsydd av gamle olabukser. Konferansierer var våre lokale politikere Mari Morken og Laial Janet Ayoub, som tok rollen på strak arm. Flere bilder i galleri under!

• Mens tryllekunstneren holdt på fra scenen heiv jeg meg med på utetrening på plenen, med Alna frisklivs Ole Marcus og treningsvenner. Deilig som alltid, blir så godt humør av denne treninga. Neste år vil vi ta en treningssang fra scenen, der alle kan BLI ME’. I hele sommer har Alna friskliv åpen, gratis utetrening med oppmøte mandag kl 14 ved Tveita t-bane, onsdag kl 12 ved Lindeberg t-bane og fredag kl 10.30 ved Furuset t-bane. Prøv det og se om det er noe for deg!

• Jeg kan ikke nevne alt. Et høydepunkt for min del var SAKSA – up and coming rap-artist, som gjorde en fenomenal opptreden. Såre og tøffe tekster, framført med stor innlevelse og skråblikk på livet. Med fart og humør – «nå orker jeg ikke være lei meg lenger».

• En overraskelse var det å oppleve Kaia Kornelia Opedal Alne, kjent som miljøarbeider på Forandringshuset, som slo til med nydelig jazzframføring sammen med gruppa Fillerye, der også hennes mann Åsmund medvirker med sang, gitar og keyboard. Det var smør for øret! Vi ser fram til mini-konserter med både dem og FlutyStrings, to musikere som bor i naboblokka og roet oss med sine toner.

• Talentprisen, som deles ut av Forening til minne om Kristian og Øyvinn av mor Anne Grete Orlien og styremedlem og kompis med hennes sønner, Frode Westad, gikk i år til billedkunstner Sven-Erik Grydeland for sin gode formidling av kunst til lokale ungdom gjennom kurs og ekskursjoner, og ikke minst med sin væremåte – blid, positiv, varm, entusiastisk og inkluderende, illustrert med et vers av «Til ungdommen» fra Anne-Gretes første møte med Sven-Erik. Vel fortjent diplom og 5000 kr.

– Dagens rekord var kanskje 3×10 liter vaffelrøre stekt av Kari-Anne Knutsen og Stine Hauer inne på t-banen! Jeg så dem ikke der de satt, men mange må ha fått med seg gode rømmevafler, og det ryktes at Ombruket var blant storkundene, i bytte med å hente mat til de travle vaffelstekerne. Bra jobba❣

• Det var en travel dag. Jeg rakk ikke smake på den gode maten, det ble en kopp kaffe og sjokoladekake fra Fritidsklubben. Deilig å komme hjem og legge beina høyt. I morgen er det Ellingsrud Pride, med tog og picnic!

• Jeg er glad og takknemlig for alle de flotte folka jeg er blitt kjent med det siste året, gjennom oppstart av Ombruket, samarbeid med bydelen, OBOS, Ferd og Pådriv om utvikling av nærsenteret, utvidelse av velforeningen med en «mentorgruppe» som noen av oss gamle travere i nærmiljøet er med i, blokksamarbeid i borettslaget – og alt som følger med av nabokontakt. Det gir et meningsfylt liv på Ellingsrudåsen. Med gode pauser i skauen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *